איך לבחור צמחיה למשרד?
עודכן: 11 באוק׳ 2020
שאלה שתמיד עולה לאחר שנבחרו המכלים לצמחיה ( כדים / אדניות / קערות ) כשאני מגיע לייעוצים במשרדים, היא איזה סוגי צמחים אשתול בכדים ובאדניות.
לרוב, הלקוחות שלי אינם בקיאים בשמות הצמחים (שבאמת אינם פשוטים), אבל תמיד יש איזה זיכרון על צמח מסוים שראו במשתלה או במשרד אחר, שזוכרים שצמח אצלם בגינה או שגדל אצלם בבית ואהבו את המראה שלו. יש שרוצים צמחיה פורחת שתעשיר בצבעים את המשרד ויש שרוצים צמחים ירוקי עד (צמחים ירוקים כל השנה שאינם פורחים ואינם נשירים).
לרבים יש העדפה מסוימת. אך לא תמיד יהיה נכון מקצועית לשים כל סוג צמח בכל חלל. ישנם סוגי צמחים שונים הדורשים רמת תאורה שונה ותחזוקה שונה וחשוב להתאים את סוג הצמח לחלל הספציפי.
התאמת הצמחים למשרד
כשאני מגיע לייעוץ במשרד או כשאני נפגש עם אדריכלים ומתכנני המשרד - אני תחילה מסתכל על המיקום בו יש רצון לשים צמחיה. אני בודק את רמת התאורה. אם מדובר בתאורת יום טבעית המגיעה מחלונות המשרד, או אם יש תאורה חלופית מספיקה ממנורות על מנת שצמחים טבעיים יצמחו בחלל.
לרוב ניתן במשרדים בהם יש תאורה, גם אם אינה טבעית - לשלב צמחית פנים טבעית, הידרופונית, אך חשוב לוודא כי התאורה המלאכותית דולקת מספיק שעות ביום.
לאחר שווידאתי כי יש מספיק אור לצמחים טבעים לצמוח במשרד, אוודא כי יש נגישות לצמחים. צמחים דורשים טיפול מקצועי שוטף על מנת שיישארו מלבלבים. יש להשקות, לדשן, לרסס, להוריד עלים יבשים ובשביל זאת יש לאפשר להגיע אל הצמחים.
אם ישנה רמת תאורה מספקת ונגישות - אז אמליץ על צמחיה טבעית בכלים סגורים, כך שלא יהיה נגר מים במשרד. אך חשוב לזכור - לא כל צמח מתאים לכל חלל.
בחירת סוג הצמחים
רוב בנייני המשרדים שבונים כיום, הם עם קירות מסך, כך שישנה תאורה טבעית בחלק מחדרי המשרד (תלוי תכנון פנימי), אך לרוב אין אפשרות לפתוח חלונות והמשרדים ממוזגים רוב היום. לכן, לאחר שהוחלט כי ניתן לשלב צמחיה טבעית במשרד, יש לבחור סוגי צמחים שיחזיקו מעמד בתנאי חלל סגור. ישנם צמחים שאוהבים תאורה חזקה וישנם כאלו שיחזיקו מעמד גם בתאורה חלשה יותר. ישנם צמחים שמתאימים לחללים פתוחים - וכאלה שהם "צמחי בית" סתגלניים יותר. בשלב זה של בחירת צמחים, אני תמיד ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע בעל ניסיון בתחום צמחית הפנים למשרדים, שידע להציע צמחים שיתאימו לחלל - ויצליחו ללבלב בו.
Comments